Namen, land van bedrijven

Infrastructuur en omkadering, twee essentiële pijlers van een efficiënte aanpak ten voordele van de ontwikkeling van bedrijven in de provincie.

Het BEP (Bureau Economique de la Province) heeft een strategisch web van parken met economische activiteit verweven over het hele Naamse grondgebied. Industriezones, ambachtelijke zones, gemengde zones met kmo-diensten, themaparken; er zijn in totaal meer dan 1.500 hectare aan economische activiteiten die de toekomst van de belangrijkste sectoren van dit gebied in handen hebben: de creatieve en digitale economie, voedingsindustrie, gezondheid en de Silver Economy, ecologisch bouwen en milieu en, tot slot, industriële processen.

Deze zones bestaan uit goed gelegen en volledig ingerichte terreinen, van uiteenlopende grootte. Ze beantwoorden over de hele lijn aan de verwachtingen van kandidaat-investeerders die op zoek zijn naar een locatie waar hun bedrijf zich kan vestigen, met maximale ontwikkelingsmogelijkheden.

meer informatie op de site van Invest in Namur

JONGE BEDRIJVEN HELPEN

Zich aanpassen aan de behoeften van de bedrijven

Met de tijd is het vastgoedaanbod van het BEP uitgebreid.

Met zijn incubators – perfect ingerichte en moduleerbare gebouwen – hebben jonge bedrijven de mogelijkheid om hun activiteiten te lanceren in een beschermde en bevoordeelde omgeving. Met, in het achterhoofd, het perspectief om zich definitief te vestigen op een eigen terrein, in een van de vele economische parken van de provincie.

Aan deze infrastructuur werden nog coworkingspaces toegevoegd (eerst in Namen en vervolgens in de meer landelijke gebieden) en de TRAKK, een Naamse creatieve hub waar momenteel 6 start-ups uit de creatieve sector zijn gevestigd.

Kmo’s begeleiden bij hun ontwikkeling

Een gunstig gelegen en goed ingerichte infrastructuur vormt een grote troef voor de dynamiek van een bedrijf. Maar begeleiding en advies bij de ontwikkeling zijn diensten die geen prijs hebben.

Het BEP, via zijn CEEI (Centre Européen d’Entreprises et d’Innovation) ontwikkelde een hele waaier aan diensten binnen cruciale domeinen voor de ontwikkeling van een bedrijf: financiën, marktanalyse, internationalisatie, innovatie van producten en diensten, innovatie van management, strategische intelligentie, marketing of circulaire economie. Het BEP geeft de voorkeur aan een globale en strategische begeleiding van bedrijven, te beginnen met een 360°-analyse van alle activiteiten.

Building Bureau économique province BEP

LinKube

LinKube is de incubator voor studenten van de provincie Namen. Deze organisatie wil een link zijn tussen studenten en ondernemers en wordt ondersteund door Sowalfin (Société Wallonne de Financement et de Garantie des Petites et Moyennes Entreprises). Doelstelling: je in staat stellen om onderzoeken te koppelen en je project te lanceren.

linkube.be (fr)

linkube

Namur Expo

Namur beschikt over een ruimte van 12.000 m² voor beurzen en salons, wat het imago en de aantrekkingskracht van Namen nog verder vergroot. Deze infrastructuur is eigendom van BEP. Ze bestaat uit 2 zalen, een ontvangstruimte en een parking voor 750 voertuigen en wordt in publiek-private samenwerking beheerd door de firma Easyfairs. Elk jaar voinden er grote beurzen plaats zoals Antica, Bois & Habitat, Energie & Habitat, Soins & Santé …

namurexpo.be (fr)

Namur Expo